w laboratorium nr 2 jest wszystko co powinieneś wiedzieć na ten temat. jak już na prawdę nie dasz rady, to podeślij mi kod projektu, a ja ci mógłbym ewentualnie dorobić stronkę do zmiany logo
wykonując to tak jak w lab2, logo nie jest widoczne dopóki nie załaduje do go zmiennej realImageFilePath a taka wersja chyba u niej nie przejdzie... próbowałem też ładować obrazek z innej lokalizacji z dysku ale gdy skorzystam z opcji set image podając ścieżkę do loga to przeglądarka mi tego nie wyświetla :(
musisz najpierw zrobic upload do jakiegos pliku w powiedzmy resources i w ten sposob podmienic logo. pozniej po akceptacji nowego w metodzie odpowiedzialnej za obsluge np przycisku "Zmień" robisz rename pliku i ustawiasz imageUrl z powrotem na logo
Może się przyda:)
ServletContext theApplicationsServletContext =
(ServletContext) this.getExternalContext().getContext();
this.realImageFilePath = theApplicationsServletContext.getRealPath("/resources/");
String uploadedFileName = uploadedFile.getOriginalName();
File file = new File(this.realImageFilePath + File.separatorChar + uploadedFileName);
uploadedFile.write(file);
getApplicationBean1().setNazwaLoga("/resources/" + uploadedFileName);
Nowe logo jest zapisywane w folderze "resources" na serwerze. w application bean przechowywana jest nazwa aktualnego loga które po upload jest zmieniana.